Menu

Stijlvormen

Een stijlvorm is een schijngevecht tegen een of meerdere tegenstanders. Net zoals bij de meeste martial arts zitten de geheimen van de art in de stijlvormen. Elke combinatie van technieken kan dan ook één op één vertaald worden naar een zelfverdedigings situatie.

De eerste vorm die men bij taekwondo leert is poomsae taegeuk welke uit acht delen bestaat. Deze acht delen bevatten dan ook alle basis technieken die men moet weten om de zwarte band, 1e dan, te behalen. In de daarna volgende stijlvormen worden meer en meer geavanceerde technieken toegepast welke men eerst bekwaam mee moet worden alvorens voor een hogere graad examen te mogen doen.

De verschillende vormen

Zoals bij de meeste martial arts zijn ook bij het taekwondo de stijlvormen een belangrijk onderdeel van de sport. In de stijlvormen komen alle basis technieken voor en zijn de combinaties van verdedigen en aanvallen in de praktijk toepasbaar. Er zijn heel veel verschillende vormen en er komen er alleen maar meer bij.

Read more...

Aandachtspunten, tips en geheugensteuntjes

Om een stijlvorm goed aan te leren dient men eerst de technieken uit deze vorm te beheersen, dit maakt het aanleren van de volgorde van de stijlvorm een stuk makkelijker doordat men zich dan nog enkel op de volgorde hoefd te focussen.

Read more...

Poomsae taegeuk il jang

Dit is de eerste stijlvorm die men leert bij taekwondo en bevat dan ook alle basis technieken die een beginner moet kunnen uitvoeren bij het eerste examen.

Read more...

Poomsae taegeuk sa jang

Dit is de vierde stijlvorm die men leert bij taekwondo en bevat veel nieuwe technieken naast een aantal bekende technieken uit de vorige stijlvormen.

Read more...

Poomsae taegeuk oh jang

Dit is de vijfde stijlvorm die men leert bij taekwondo en bevat veel nieuwe technieken naast een aantal bekende technieken uit de vorige stijlvormen.

Read more...

Poomsae taegeuk pal jang

Dit is de achtste stijlvorm die men leert bij taekwondo en bevat veel nieuwe technieken naast een aantal bekende technieken uit de vorige stijlvormen.

Read more...

Taekwondo Centrum Alkmaar

Trainingslocatie: Gymzaal van basisschool "De Fontein"
Heilooërdijk 136, 1814 LS Alkmaar
mail@taekwondocentrumalkmaar.nl

Sample Image
Sample Image
Sample Image
Sample Image
Sample Image