Menu

Stijlvormen

Een stijlvorm is een schijngevecht tegen een of meerdere tegenstanders. Net zoals bij de meeste martial arts zitten de geheimen van de art in de stijlvormen. Elke combinatie van technieken kan dan ook één op één vertaald worden naar een zelfverdedigings situatie.

De eerste vorm die men bij taekwondo leert is poomsae taegeuk welke uit acht delen bestaat. Deze acht delen bevatten dan ook alle basis technieken die men moet weten om de zwarte band, 1e dan, te behalen. In de daarna volgende stijlvormen worden meer en meer geavanceerde technieken toegepast welke men eerst bekwaam mee moet worden alvorens voor een hogere graad examen te mogen doen.

De verschillende vormen

Zoals bij de meeste martial arts zijn ook bij het taekwondo de stijlvormen een belangrijk onderdeel van de sport. In de stijlvormen komen alle basis technieken voor en zijn de combinaties van verdedigen en aanvallen in de praktijk toepasbaar. Er zijn heel veel verschillende vormen en er komen er alleen maar meer bij.

Lees verder...

Aandachtspunten, tips en geheugensteuntjes

Om een stijlvorm goed aan te leren dient men eerst de technieken uit deze vorm te beheersen, dit maakt het aanleren van de volgorde van de stijlvorm een stuk makkelijker doordat men zich dan nog enkel op de volgorde hoefd te focussen.

Lees verder...

Taekwondo Centrum Alkmaar

Trainingslocatie: Gymzaal van basisschool "De Fontein"
Heilooërdijk 136, 1814 LS Alkmaar
[email protected]