Menu

1e dan voor Armand en Esmail

Tijdens het nationale danexamen in Lent (Nijmegen) deden 3 kandidaten mee van TCA. Armand en Esmail wisten de examencommissie van hun kunnen te overtuigen, Tim zal in April herexamen moeten doen.

Het was deze keer niet om de hoek, een goede 1:30u rijden om in Lent te komen. Gelukkig moest iedereen zich pas om 13:30 te melden dus we hoefden er niet vroeg uit zoals vaak met de toernooien. Van te voren was de veld indeling al bekend gemaakt, Esmail en Armand waren de eerste twee van groep 1 op veld 3. Tim mocht daarna als eerste van groep 2 op veld 2.

Als eerste moesten alle deelnemers opstellen en werd de examencommissie voorgesteld. Na het groeten moest iedereen gaan zitten om de theorie, 15 meerkeuze vragen, te maken. Na de theorie werden de praktijk onderdelen op 5 velden en in 2 groepen afgewerkt.

Esmail mocht de spits afbijten en liet enigsinds zenuwachtig zijn vormen aan de examencommissie zien. Hierna was Armand aan de buurt die door de zenuwen wat sneller liep dan normaal, maar beide maakte geen grote fouten. Na de andere twee kandidaten in de groep was het tijd voor praktijk 2 en 3, ilbo taeryon en hosinsul, welke ze samen tegelijke tijd moesten laten zien. Ook hier geen grote fouten dus snel omkleden en klaar maken voor het volgende onderdeel, sparren.

Esmail en Damian mochten beginnen en gingen lekker op mekaar in, daarna was het de beurt aan Armand en Nick en ook zij lieten een mooie pot zien.

Gelukkig zaten beide op het zelfde veld wat het makkelijk maakte voor de overige 2 assistenten, Frank en Michael, die hielpen met het laatste praktijkonderdeel, de breektest. Deze was van te voren goed geoefend en werd netjes zoals het hoort getoond, zonder uitmeten en andere onzin. Dit is inmiddels wel een beetje een TCA trademark, je ziet niemand anders de breektesten zo strak doen. Hier dan ook geen issues.

Na Armand en Esmail was het de beurt aan Tim die als eerste aan de bak moest in groep 2 op veld 2. Tim was erg zeneuwachtig en viel hierdoor terug in wat oude fouten. Bij de eerste verplichte vorm raakte hij tot twee keer toe de draad kwijt maar wist de derde poging wel zonder haperingen te doorlopen. Ook bij de eigen keuze ging het niet heel lekker en moest deze ook opnieuw worden gestart. De laatste jurykeuze werd wel in een keer goed gelopen maar al met al een zwaar begin aan het examen. De volgende onderdelen werden zonder problemen door gelopen en ook de breektest ging in een keer goed.

Nu was het wachten op de uitslag, altijd een spannend moment. Het duurde even maar toen volgde voor Esmail het verlossende woord meteen gevolgd door Armand.

Tim werd helaas niet opgeroepen en zat er niks anders op dan een evaluatie met de examencommissie. Hier bleek dat de terugval in de oude fouten, die hij de laatste weken al niet meer liet zien, toch de druppel was. Vooral de beentechnieken, wat een bekend probleem is, bleek hier het grootste obstakel. Dit is iets waar we de komende maanden aan gaan werken zodat het met het herexamen goed komt.

Al met al toch een vermoeiende lange dag met wisselend resultaat. Blijkt maar weer dat je de 1e dan niet zomaar krijgt. Even voor wat context, van de 11 kandidaten die op gingen voor 2e dan heeft niemand het gehaald. Dit zal mede te maken hebben gehad met de nieuwe hosinsul regels en de 5 verplichte stappen die ze willen zien. Ook dit zullen we in de lessen meenemen de komende periode.

Namens de trainers en het bestuur willen we Armand en Esmail van harte feliciteren met deze mooie prestatie.

Last modified onmaandag, 16 december 2019 14:33

Taekwondo Centrum Alkmaar

Trainingslocatie: Gymzaal van basisschool "De Fontein"
Heilooërdijk 136, 1814 LS Alkmaar
mail@taekwondocentrumalkmaar.nl

Sample Image
Sample Image
Sample Image
Sample Image
Sample Image