Menu

Taekwondo (3)

Kleding / materiaal

Taekwondokleding bestaat uit een dobok (pak) en een band (tie). Het is noodzakelijk dit aan te schaffen en te gebruiken tijdens de training. Voor het sparren zijn diverse beschermingsmiddelen benodigd zoals een toque, arm beschermers, scheen beschermers, borstbeschermer en hoofdbeschermer. Je kunt de borstbeschermer en hoofdbeschermer van de club gebruiken. Aangeraden wordt om zelf een toque. arm- en scheenbeschermers aan te schaffen en eventueel een hoofdbeschermer voor sparrings wedstrijden.

Read more...

Beginnen met Taekwondo

Taekwondo iets voor jou? Kom eens langs om te kijken. Of beter nog, kom eens meetrainen. Bij Taekwondo Centrum Alkmaar kun je twee proeflessen meetrainen, gratis en zonder verdere verplichtingen. Als kleding gebruik je dan bij voorkeur een (lange) trainingsbroek en een T-shirt, géén schoenen of sokken. Speciaal aanmelden is niet nodig, kom gewoon langs! Kijk wel vantevoren even bij de agenda om te zien of er niet toevallig een vakantie, toernooi of examen is.

Read more...

Wat is taekwondo

Taekwondo is een zelfverdedigingssport uit Korea en is in de loop der jaren ontstaan onder invloed van diverse andere vechtkunsten, waaronder Karate. Het moderne taekwondo ontstond in de jaren '50 van de vorige eeuw en het is nog steeds in ontwikkeling. Sinds 2000 is taekwondo een Olympische sport. Meer informatie over (de historie van) taekwondo kan je vinden in de vele beschikbare boeken of bijvoorbeeld op Wikipedia.

Read more...

Taekwondo Centrum Alkmaar

Trainingslocatie: Gymzaal van basisschool "De Fontein"
Heilooërdijk 136, 1814 LS Alkmaar
mail@taekwondocentrumalkmaar.nl

Sample Image
Sample Image
Sample Image
Sample Image
Sample Image