Menu

Kleding / materiaal

  • Gepubliceerd in Taekwondo
  • Gelezen: 313 keer

Taekwondokleding bestaat uit een dobok (pak) en een band (tie). Het is noodzakelijk dit aan te schaffen en te gebruiken tijdens de training. Voor het sparren zijn diverse beschermingsmiddelen benodigd zoals een toque, arm beschermers, scheen beschermers, borstbeschermer en hoofdbeschermer. Je kunt de borstbeschermer en hoofdbeschermer van de club gebruiken. Aangeraden wordt om zelf een toque. arm- en scheenbeschermers aan te schaffen en eventueel een hoofdbeschermer voor sparrings wedstrijden.

Voor taekwondokleding of -accessoires kunt u altijd informeren bij een van de trainers, die kunnen het bestellen of kijk bij een van onderstaande websites.

Ga je zelf een pak kopen zorg dan dat je een pak met V-hals koopt welke bij WT/Olympisch taekwondo wordt gebruikt en geen open ITF taekwondo pak.

Let op: taekwondopakken (doboks) met een zwarte kraag zijn bedoeld voor taekwondoka's met zwarte band. Pakken met een rood / zwarte kraag zijn voor taekwondoka's met een poom band en pakken met een witte kraag voor een witte of gekleurde band.
Taekondoschoentjes zijn alleen bedoeld voor de momenten waarop je wel met taekwondo bezig bent, maar niet actief taekwondo beoefent (dus bijvoorbeeld voor trainers, scheidsrechters, juryleden, en ook voor en na het trainen of tussen wedstrijden door), of vanwege medische redenen.

Laatst aangepast opwoensdag 24 oktober 2018 14:06
Meer in deze categorie: « Beginnen met Taekwondo

Taekwondo Centrum Alkmaar

Trainingslocatie: Gymzaal van basisschool "De Fontein"
Heilooërdijk 136, 1814 LS Alkmaar
[email protected]